facebooktwittermail d

”Snapphanen” sköts i augusti

Lokalkänd varg blev skjuten i somras.

Här har ”Snapphanen” fångats på bild av en av Länsstyrelsen Skånes viltkameror i Killeberg. Bilden är från november 2016.
Här har ”Snapphanen” fångats på bild av en av Länsstyrelsen Skånes viltkameror i Killeberg. Bilden är från november 2016. FOTO: LÄNSSTYRELSEN SKÅNE

Den varg som i mitten av augusti sköts av en jägare i nordöstra Skåne var den så kallade "Snapphanen”. Det visar dna-analysen som nu blivit klar, meddelar länsstyrelsen i ett pressmeddelande. Enligt dna-analysen är det alltså samma skygga hanvarg som rört sig i gränstrakterna mellan Skåne och Kronobergs län under fem års tid och som tidigare har identifierats genom spillningsprov. I trakten hade vargen efter en tid fått smeknamnet ”Snapphanen” eftersom den verkade hålla sig till samma område hela tiden.

Det var den 16 augusti som vargen sköts under en jakt i nordöstra Skåne. Den skickades för obduktion till SVA, Sveriges veterinärmedicinska anstalt. Själva dna-analysen har därefter gjorts av Viltskadecenter inom SLU, Sveriges lantbruksuniversitet.