facebooktwittermail d

Julgranar vapen i taxikrig

För att få fler att använda taxitjänsten Uber erbjuder företaget gratis hemköring av julgran idag lördag.

Anna Benson på Smålandsgran
Anna Benson på Smålandsgran FOTO: ANNA LUNDELL

Taxitjänsten Uber försöker slå sig in på den svenska marknaden och utmanar de traditionella taxibolagen.

Taxi Stockholm erbjuder redan tjänsten taxitomten, där man kan hyra en tomte en halvtimme på julafton för mellan 785 och 950 kronor.

Under lördagen kan de som är anslutna till Uber, och dessutom bor i Stockholm, Göteborg eller Malmö, beställa hem en gratis ekologisk gran via sin app.

"Att ha en julgran är verkligen magiskt men att få den hem är en helt annan sak. Med UberGRAN vill vi skapa julkänsla med ett enkelt knapptryck", skriver Uber i ett presssmeddelande.

Granarna, cirka 100 000 ekologiska fina rödgranar mellan 150 och 200 centimeter, levereras i samarbete med Smålandsgran. Både Smålandsgran och Uber kommer att köra ut granarna.

"Uber är ett fantastsitk innovativt företag och vi är full av beundran. Vi är också lite galna och försöker komma på nya smarta lösningar. Smålandsgran är ett tydligt exempel. Och att få samarbeta med likasinnade är alltid väldigt kul och givande!", skriver Anna Benson på Smålandsgran i ett mejl till ATL.nu.

Smålandsgran, som har en egen ekologisk odling i Småland som erbjuder julgranar i åtta svenska städer. Kunderna kan till och med få dem pyntade och hämtade när julen är slut.

"Vi har tredubblat vår omsättning senaste tre åren sedanavi startade och trenden verkar hålla i sig även i år. I år har vi också utökat med 6 nya städer."