facebooktwittermail d

Nya pressar gör 120 bal i timmen

John Deere släpper en helt ny linje flexkammarpressar som ersätter de tidigare 800- och 900-modellerna. Maskinerna har utvecklats för pressning under alla förhållanden, allt från våta till torra grödor.

Med de nya maskinerna utlovar tillverkaren ökad mångsidighet, effektivitet och enklare användning.

Instegsmodellen V451G lämpar sig bäst för pressning av små till medelstora strängar. Bland egenskaperna utlovas bland annat ett inmatningssystem med en större pickupdiameter och en integrerad matarrotor.

LÄS ÄVEN: Råd till lantbrukare med vattenbrist

I serien finns även pressarna V451M och V461M MultiCrop som är idealiska för pressning av medelstora strängar, eller under högsäsongen då snabbhet och hög kapacitet efterfrågas. Det nedfällbara knivbordet (som är standard och ett av marknadens bredaste), har en unik parallellogrammekanism och avlägsnar snabbt materialpluggar, direkt från hytten.

LÄS ÄVEN: Väderstad förstärker Rexius-familjen

För den som efterfrågar högre krav än så finns även modellerna V451R/V461R som har specialutvecklats för att uppfylla maskinstationernas och de stora animalieproducenternas kapacitetskrav. Med det revolutionerande snabbavlastningssystemet, som introducerades 2012 på 900-seriens rundbalspressar, i kombination med en hög inmatningskapacitet, kan maskinerna skapa fler än 120 balar per timme. Alla dessa egenskaper finns nu även i inplastarutförande, med modellbeteckningarna C451R/C461R.