facebooktwittermail

Foderpriser och färre elever knäckte ridklubb

Färre ridande men också högre foderpriser knäckte Johannishus ryttarförening i Blekinge. Nu är klubben försatt i konkurs.

Höga foderpriser och färre ridande tvingade ryttarföreningen i konkurs. Arkivbild.
Höga foderpriser och färre ridande tvingade ryttarföreningen i konkurs. Arkivbild. FOTO: MOSTPHOTOS

Klubben, belägen i Ronneby kommun, har försatts i konkurs på egen begäran. Styrelsen skriver på klubbens hemsida att man inte såg någon möjlighet till förbättring och därför tog beslutet att lämna in en konkursansökan.

”Orsakerna till konkursen är många, vi har kämpat länge med att bedriva ridskoleverksamhet. Tyvärr ser vi att antalet ridelever minskar, vilket gör att vi inte klarar av att fortsätta verksamheten”, skriver styrelsen.

Nära konkurs redan förra året

Förra årets torka som resulterade i höjda priser på grovfoder anges som en annan orsak. Redan förra året var klubben nära en konkurs på grund av foderpriserna och höga skulder. Då löstes krisen genom att anläggningen såldes. Men det var inte tillräckligt.

Konkursförvaltaren uppger att all verksamhet nu avslutas omedelbart, vilket även berör de som hyr stallplats eller hästar. Klubbens hästar ska säljas.

”Anledningen till detta är att konkursboet saknar de försäkringar som är nödvändiga för att bedriva sådan rörelse”, skriver konkursförvaltaren.

Konkursen berör fyra anställda.