Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Jobb-karriär 31 oktober 2018

  Två i slutstrid om rektorspost på SLU

  Två slutkandidater är uttagna och ska inom kort ställas framför SLU:s hörandeförsamling. De har olika inriktning men båda kommer med stor erfarenhet.

   SLU Campus i Uppsala.
  SLU Campus i Uppsala. FOTO: SLU/ Mark Harris

  De två slutkandidaterna är Karin Holmgren, prorektor på SLU, specialiserad inom naturgeografi, och Maria Knutson Wedel, vice rektor på Chalmers specialiserad inom fysik och konstruktionsmaterial. Båda har långa akademiska karriärer bakom sig.

  Nu kommer de båda att kallas till hearing av SLU:s hörandeförsamling.

  – Det var glädjande stor enighet i rekryteringsgruppen om att kalla dessa två, säger SLU:s styrelseordförande Rolf Brennerfelt, även ordförande i rekryteringsgruppen för ny rektor i ett pressmeddelande.

   Karin Holmgren, i dag prorektor på SLU
  Karin Holmgren, i dag prorektor på SLU FOTO: Jenny Svennås-Gillner

  Tillträder nästa sommar

  Maria Knutson Wedel har förutom vice rektor för grundutbildningen och ansvarig för utbildningar vid Chalmers, också fil dr i fysik och biträdande professor i konstruktionsmaterial på sin meritlista.

  Karin Holmgren är fil dr i naturgeografi vid Stockholms universitet, professor i naturgeografi vid Stockholms universitet och är sedan 2016 professor i samma ämne vid SLU.

   Maria Knutson Wedel, än så länge Chalmers vicerektor.
  Maria Knutson Wedel, än så länge Chalmers vicerektor. FOTO: Johan Bodell

  Hörandeförsamlingen fungerar som rådgivande och vilken av kandidaterna SLU ska föreslå kommer att bestämmas vid styrelsens sammanträde i december.

  Det är dock regeringen som tar det slutgiltiga beslutet och valet förväntas vara klart i början av 2019. Den nya rektorn kommer enligt planen att tillträda sin tjänst 1 juli 2019.

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen