Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Jobb-karriär 12 oktober 2017

  Stort behov av avbytare

  Växa Sverige startar avbytarservice i Östersund. Hit kan de som vill jobba som avbytare eller mjölkbönder som vill hyra personal vända sig.

  Växa Sverige har avbytarservice på flera håll i Sverige. Nu startar man även verksamhet i Jämtland. Först ut är trakterna kring Oviken där det finns tre avbytare som är beredda att jobba på mjölkgårdar i trakten.

  – Vi skickade ut en enkät till lantbrukare om avbytarservice och fick ett stort gensvar. Svaren visar ett behov av hjälp som motsvarar 500 timmar i månaden. Intresset är särskilt stort bland lantbrukare med mindre besättningar, berättar Karin Fredriksson som är samordnare för avbytarservicen i Jämtland.

  Vill ha rätt kompetens

  I morgon har man bjudit in kunder från gårdar kring Oviken som då får möjlighet att träffa Växa Sveriges avbytare. Tanken är att avbytarservicen ska växa med fler kunder och fler avbytare. Det gäller bara att hitta avbytare med rätt kompetens.

  LÄS OCKSÅ: Stor brist på agronomer

  – För att fungera som avbytare ska man både ha relevant utbildning och erfarenhet. Man ska ha lätt för att samarbeta och självklart ha ”djuröga” och intresse för mjölkproduktion, säger Ingemar Eriksson, avdelningschef för Växa Sverige.

  Kontakt med Arbetsförmedlingen

  Enligt Karin Fredriksson är behovet av personal stort och den med rätt kompetens kommer inte att ha några problem med att få jobb. Det gäller allt ifrån att bara hoppa in några dagar i månaden till en heltidsanställning.

  Växa Sverige har även kontakt med Arbetsförmedlingen. Tanken är att kunna erbjuda folk som i dag står långt i från arbetsmarknaden jobb efter att de fått utbildning i Växas regi.

  LÄS OCKSÅ: Mycket att tänka på när man ska anställaLÄS OCKSÅ: Så mycket kostar Sveriges rovdjur

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen