Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Jobb-karriär 21 november 2018

  Södra avvecklar - säger upp 60

  Berg & Berg i Kallinge läggs ned efter att försäljningen misslyckats. En månad från jul sägs hela personalen upp.

   Hela personalen sägs upp, när Södra lägger ned golvtillverkning i Kallinge.
  Hela personalen sägs upp, när Södra lägger ned golvtillverkning i Kallinge. FOTO: Södra

  ”Nu ska vi göra allt vi kan för att den här processen hanteras så bra och snabbt som möjligt”, skriver Peter Karlsson, segmentchef Södra interiör.

  Förhandlingarna med fackliga organisationer kommer att påbörjas omgående.

  Berg & Berg, som varit inom koncernen sedan 2012, tillverkar parkettgolv för den tyska marknaden. Företaget tillhörde den tillverkning av interiöra produkter, som Södra valt att avveckla under 2018.

  ”Vi har haft förhoppningar om att hitta en ny ägare och har under en längre tid fört diskussioner med olika intressenter för att försöka hitta en bra lösning, men det har tyvärr inte gått. Berg & Berg är idag inte lönsamt och står inför stora investeringar. Likväl bedöms enheten inte kunna generera tillfredsställande lönsamhet efter investeringarna vilket även varit intressenternas slutsats. Därför måste vi nu inleda en process för att lägga ner vår parkettgolvsverksamhet i Kallinge. Därmed finns inga enheter kvar inom det interiöra segmentet”, skriver Peter Karlsson.

  Relaterade artiklar

  Till toppen