Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Jobb-karriär 30 november 2017

  Ny vd: Sydgrönt kommer att fortsätta växa

  Nyligen tillträdde Sydgrönts nya vd, Sara Bergner sin post. Hur tänker hon om nya jobbet, rekrytering och vilken kompetens tycker hon är viktig hos en medarbetare?

   Sydgrönts nytillträdda vd Sara Berger, tror på fortsatt tillväxt och ökande efterfrågan på svenska grönsaker.
  Sydgrönts nytillträdda vd Sara Berger, tror på fortsatt tillväxt och ökande efterfrågan på svenska grönsaker. FOTO: Mostphotos

  Nu har du hunnit sitta på vd-posten i ungefär två veckor. Hur känns det?

  – Det känns jättebra! Det är mycket nytt som det alltid är när man är ny på jobbet.

  Sara Berger kommer närmast från nio års arbete på Findus och har sammanlagt sexton års arbete i livsmedelsbranschen bakom sig.

  – Frukt och grönt är en väldigt snabb bransch, det är ett helt annat tempo än frysta grönsaker. På Findus var tempot extremt i skördetid, säger hon.

  Hur ser er organisation ut och vilken kompetens tror du att ni kommer att behöva komplettera med framöver?

  – Jag är väldigt imponerad av vår logistikorganisation. Det är väldigt korta ledtider och det kräver en välsvarvad organisation, jag upplever att vi har det.

  – Sydgrönt har vuxit stadigt, efterfrågan på svenskodlat är stor och jag tror att den kommer att fortsätta öka. Vi har inte planer på att öka organisationen i dagsläget, mer fininställning och att förbättra organisationen som den är, säger Sara Berger.

  Hälsofokus, ökande grönsakskonsumtion bland unga, närodlingsfokus och vegetariskt tror hon kommer att driva på utvecklingen framåt.

  – Vi måste också följa konsumenterna, jag tror att bekvämlighet kommer att ha ökad betydelse, vi måste förstå vad konsumenten efterfrågar. Digital fokus kommer troligen att behövas, särkilt av våra handlare, säger Sara Berger.

  Vad har lett dig hit till vd-posten på Sydgrönt?

  – Jag har ett genuint intresse för mat och livsmedel. Jag tror att det är oerhört viktigt vad vi stoppar i oss. Efter nio år på Findus så har jag ett brinnande intresse för svensk odling och det är oerhört roligt att få jobba vidare med Sydgrönt och frukt och grönsaker.

  Nu ska hon fortsätta sin föregångares arbete med odlingskvalitet och fokus på att öka konsumtionen av svenskproducerade grönsaker.

  – Vi behöver att fler odlare ansluter sig så att vi kan arbeta tillsammans. Nu när svensk odling och marknaden för svenskodlat är så stark, behöver vi fler odlare för att täcka efterfrågan.

  Vad är viktigt för dig när du rekryterar, vad är viktiga kvaliteter hos personer som du arbetar med?

  – Jag tror att drivkraft är viktigt, viljan att utveckla och driva framåt. Kan man enas i en sådan drivkraft så blir man ett oerhört starkt team.

  – Det är positivt att ha olika personligheter representerade i en arbetsgrupp, men viktigt att man enas kring samma mål och prioriteringar, säger Sara Berger.

  Sydgrönts tidigare vd, Lars Wall Persson, återgår till att fokusera på sin odlingsverksamhet efter eget önskemål.

  Sara Berger

  Kommer närmast från 9 år på Findus i företagsledande positioner inom marknad och försäljning samt Findus ledningsgrupp.

  Hon har tidigare bland annat arbetat på Unilever, Leaf och Reitan Servicehandel.

  Källa: Sydgrönt

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen