Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Jobb-karriär 3 april

  Ny direktör: Svenskt trä främsta valet

  NY PÅ JOBBET.

  Mathias Fridholm gjorde sin första dag som direktör för Svenskt trä måndag 1 april. Han tror på ökad sysselsättning i skogen och vill driva på användningen av svensk träråvara som det förnybara valet i allt från hus till inredning.

   Mathias Fridholm tar sikte på internationella tillväxtmarknader.
  Mathias Fridholm tar sikte på internationella tillväxtmarknader. FOTO: Mostphotos och Svenskt trä

  ”Det ska bli mycket spännande att få leda Svenskt trä i en tid där allt fler ser trä som svaret på frågor om klimat, bostäder och sysselsättning. För mig råder ingen tvekan om att svenskt trä är det främsta materialvalet”, säger Mathias Fridholm i ett pressmeddelande.

  Den nytillträdda direktören har många år i skogsbranschen och stor internationell erfarenhet. 12 av sina 19 år på SCA arbetade han med att utveckla den svenska träaffären med Kina och Sydostasien.

  ”Jag ser fram emot att stötta medlemsföretagen i deras verksamhet i Sverige och utomlands. 70 procent av svenska sågade trävaror exporteras, och det finns många intressanta tillväxtmarknader”, säger Mathias Fridholm.

  Hans internationella fokus gör inte att den svenska marknaden kommer i skymundan. Planen är att arbeta vidare med både forskning om, och marknadsföring av klimatfördelarna som svensk träråvara står för. Man kommer också att fortsätta arbetet med digitalisering och standardisering.

  Relaterade artiklar

  Till toppen