Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Jobb-karriär 26 maj

  Ny SLU-chef med koll på grön näring

  Maria Stenberg blir ny platschef på SLU i Skara när Margareta Stigson går i pension i sommar. Hon har tidigare arbetat med forskning och som rådgivare inom Jordbruksverket.

  FOTO: SLU

  ”Jag ser SLU i Skara som en viktig aktör i utvecklingen av de gröna näringarna nationellt och för SLU:s framtida utveckling i sektorn”, säger Maria Stenberg i ett pressmeddelande.

  2014 blev hon docent i växtnäring och har innan dess jobbat som forskare inom jordbruksproduktion vid SLU. Närmast kommer hon från ett arbete som rådgivare inom projektet Greppa Näringen.

  Drev försöksgård

  ”Under 18 års tid har jag varit aktiv i samverkan mellan olika organisationer som anställd vid flera av organisationerna. Tjänsten som platschef vid SLU i Skara är en möjlighet för mig att bidra till att utveckla samarbetet mellan aktörer vidare”, säger Maria Stenberg.

  Hon har även erfarenhet från forsknings och utvecklingsprojekt inom Hushållningssällskapet, bland annat som ansvarig för försöksgården Logården i Skara.

  Maria Stenberg tillträder sin nya tjänst första september 2019.

  Relaterade artiklar

  Till toppen