Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Jobb-karriär 23 augusti

  Ny vd för Vreta Kluster utsedd

  Maria Källming blir ny vd för Vreta Kluster.

  ”Det här är ett riktigt drömjobb för mig”, säger hon om tjänsten.

   ”Det här är ett riktigt drömjobb för mig. Jag brinner för de gröna näringarna”, säger Maria Källming som blir ny vd för Vreta Kluster.
  ”Det här är ett riktigt drömjobb för mig. Jag brinner för de gröna näringarna”, säger Maria Källming som blir ny vd för Vreta Kluster. FOTO: Pressbild

  Maria Källming är utbildad agronom och arbetar i dag på Länsstyrelsen där hon fokuserar på att öka lantbrukets resurseffektivitet och minska negativ miljöpåverkan. Nu blir hon vd för Vreta Kluster. Det skriver företaget i ett pressmeddelande.

  ”Det här är ett riktigt drömjobb för mig. Jag brinner för de gröna näringarna och ser ett unikt värde i den verksamhet som Vreta Kluster har byggt upp sedan starten. Jag ser verkligen fram emot att tillsammans med övriga medarbetare bygga vidare på allt bra som redan görs och stärka Vreta Klusters position ytterligare, såväl nationellt som internationellt”, säger Maria Källming i en kommentar.

  Ett utvecklingscentrum

  Nuvarande vd, Helene Oscarsson, kommer att vara kvar i företaget och driva arbetet med kommunikations- och utvecklingsfrågor.

  På Vreta Kluster träffas aktörer inom de gröna näringarna för att samverka och korsbefrukta varandra. I företagsparken finns i dag cirka 30 företag, där alla är verksamma inom de gröna näringarna jord, skog, mat, djurhållning, energi, vattenbruk och trädgård.

  Maria Källming tillträder sin nya roll den 1 september.

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen