Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Jobb-karriär 25 oktober 2017

  LRF Media köper in sig i Skira AB

  LRF Media breddar sin bas och köper 40 procent i teknikbolaget Skira, som specialiserat sig på att leverera digital lantbruksdata.

   Skiras hemsida.
  Bild 1/3 Skiras hemsida. FOTO: Skira
   Här är ett exempel på hur en av Skiras digitala tjänster kan se ut i mobilen.
  Bild 2/3 Här är ett exempel på hur en av Skiras digitala tjänster kan se ut i mobilen. FOTO: Skira
   Joel Glemne och Niklas Ericson, grundare av Skira.
  Bild 3/3 Joel Glemne och Niklas Ericson, grundare av Skira.

  – Det här är vår första satsning på digitala nyttotjänster för det gröna näringslivet, säger Ann Henriksson, vd för LRF Media.

  De nuvarande ägarna och grundarna till Skira, Joel Glemne och Niklas Ericson blir kvar som ägare av 30 procent vardera i bolaget, samtidigt som Niklas Ericson blir bolagets nye vd.

  – Tjänsterna bygger på att lantbrukarna tillsammans hjälper sig själva och varandra, så kallad kollaborativ intelligens för jordbruket. I den initiala tjänsten kan lantbrukaren dela med sig av tidigare försäljningar, för att sedan ta del av marknadsstatistik och få bättre beslutunderlag för lönsammare spannmålsaffärer, säger Niklas Ericson.

  Lantbrukets data glödhett

  Lansering av den första abonnemangstjänsten planeras ske under 2018.

  ­­- Matchen står om lantbrukets data, det är en glödhet investeringsmarknad, säger LRF Medias investment manager Pontus Haraldsson.

  LRF Media har en uttalad strategi att genom förvärv och samarbeten utöka verksamheten.

  – Skira vill precis som vi skapa nytta på riktigt för de gröna näringarna och vi ser mycket fram emot att få in ett bolags som kombinerar insamlandet av data och digitala tjänster på det här sätter, säger Ann Henriksson som blir ordförande i Skira.

  LÄS MER: www.skira.se

  Relaterade artiklar

  Till toppen