Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Jobb-karriär 7 maj 2019

  Strateg ska lyfta Kravböndernas mervärden

  NY PÅ JOBBET.

  Krav har rekryterat internationella ekonomen Jonas Carlberg som ny chef för affärsområdet lantbruk. ”Det är viktigt att konsumenter förstår vilken stor hållbarhetsnytta de bidrar till”, säger han.

   Kravs nytillträdda lantbrukschef, Jonas Carlberg.
  Kravs nytillträdda lantbrukschef, Jonas Carlberg. FOTO: Krav

  Han kommer närmast från konsultbyrån Macklean och har tidigare erfarenhet från bland annat LRF och Svensk Mjölk.

  ”Jonas Carlbergs breda erfarenhet från lantbrukssektorn och strategiska arbete inom livsmedelsindustrin är mycket värdefullt för vårt arbete på Krav”, säger Kravs VD Anita Falkenek i ett pressmeddelande.

  Jonas Carlberg kommer att arbeta i nära relation med organisationens producenter, med fokus på att synliggöra kravproduktionen som ett hållbarhetsval till konsumenterna.

  ”Det är viktigt att konsumenter förstår vilken stor hållbarhetsnytta de bidrar till när de väljer KRAV-certifierade livsmedel”, säger Jonas Carlberg.

  Han har flerårig erfarenhet som ekonom i Frankrike innan han kom in på lantbruksområdet via ett jobb på Jordbruksverket.

  ”Jag känner en enorm respekt för lantbrukare, hur mycket de måste kunna om djur, växtodling, teknik och datorer, förutom att vara duktiga företagare”, säger Jonas Carlberg.

  Relaterade artiklar

  Till toppen