facebooktwittermail d

JCB:s nya grävare släpper bara ut vatten

Här visar JCB upp sin nya grävmaskin, en tung pjäs på 20 ton, som drivs av vätgas.

Enligt JCB har tekniken testats i mer än tolv månader. Företaget påstår att de är först i världen med en vätgasdriven grävmaskin i det här segmentet. Det bör dock tilläggas att konkurrenten Hyundai också skissar på ett liknande koncept som ska lanseras 2023.

JCB avslöjar i det här fallet inget releasedatum, utan nöjer sig med att nämna att produktutvecklingen väntas fortgå under de kommande månaderna. Enligt företaget ska produkter som dessa ses som ett viktigt steg på vägen mot en värld som inte genererar några fossila utsläpp. Frågan är därför om det gör att vi vågar hoppas på att tekniken även kommer att leta sig in i företagets traktorer framöver?

I sammanhanget kan det också vara värt att nämna att det i dag finns publika tankstationer för vätgas på en handfull platser i landet. Men dessa lär knappast vara ett tänkbart alternativ för de flesta som skissar på ett sådant här produktköp.

JCB nämner i det här fallet inget om hur de ser på distributionen av vätgasen, och vilka målgrupper som i så fall utgör kundbasen.

FACEBOOK: Gilla ATL-Entreprenad på Facebook för fler entreprenadnyheter och delta i diskussionen.