facebooktwittermail

Horsch släpper ny spruta

Leeb 4 AX är en ny bogserad växtskyddsspruta från Horsch för mittensegmentet av marknaden. Sprutan är utrustad med en tank på 3 800 liter och kommer att finnas tillgänglig med en rad olika konfigurationsmöjligheter.

Horsch hävdar att den nya sprutan är byggd utan kompromisser, vilket i företagets fall innebär att den är utrustad med Horsch:s intelligenta boomstyrning som ska förhindra att sprutboomen skadas om den går emot träd eller andra hinder på fältet.

Leeb 4 Ax, är enligt Horsch, tänkt att attrahera ett nytt kundklientel i mittensegmentet, och blir därmed ett komplement till premiummodellerna Leeb LT och LT-light. Därmed kan man också förvänta sig ett något lägre utgångspris än för premummodellerna som traditionellt karaktäriseras av att sprutorna kan hantera lägre boomhöjder, samt av att de är byggda för att vara underhållsfria. Medan LT-modellerna rymmer 4 000 liter har Leeb AX en plasttank som rymmer 3 800 liter och som kombineras med en 400 liter stor vattentank. Både in- och utsida ska vara lätt att rengöra.

Under drift kan ekipaget köras i hastigheter upp till 15 kilometer i timmen. Boomen kan beställas i arbetsbredder från 18 till 30 meter och i fem till nio sektioner.

Den nya produkten beräknas nå marknaden under våren 2019, och ska vara helt kompatibel till Isobus och till Horsch:s egna terminaler.