facebooktwittermail

Hjullastare stals två gånger på två dagar

Förra helgen stal någon en hjullastare från ett företag i Filipstad. I måndags fick de veta att maskinen var återfunnen. Men när de kom för att hämta den var lastaren borta igen.

Två gånger på två dagar stals Filipstads specialmaskiners hjullastare. (Arkivbild, ej maskinen som artikeln handlar om.)
Två gånger på två dagar stals Filipstads specialmaskiners hjullastare. (Arkivbild, ej maskinen som artikeln handlar om.) FOTO: MOSTPHOTOS

I söndags blev Filipstads specialmaskiner av med en hjullastare. Men på måndagseftermiddagen ringde polisen och berättade att de hittat maskinen och hunnit göra en teknisk undersökning av den, så det var bara att hämta den.

Men när ägaren till företaget åkte dit klockan sju på tisdagsmorgonen var den stulen igen. Med hjälp av Facebook var lastaren dock uppspårad redan efter en timme.

– Det ringde från sjukhuset i Karlstad och de berättade att den stod vid psykiatrin, säger Morgan Carlsson som äger Filipstads specialmaskiner till NWT.

Finns övervakningsfilm

Tjuvarna hade plockat med sig bland annat stereo, backkamera och komradio. Dessutom har chassinumret huggits bort. Men nu går den som vanligt igen – och gärningspersonerna ska inte känna sig för säkra på att komma undan:

– Polisen har fått bra bilder från en övervakningskamera så de vet troligtvis vem det är som gjort det, säger Morgan Carlsson till NWT.