facebooktwittermail d

Historiskt höga priser på baggauktion

Höga priser och alla baggar sålda på årets två första baggauktioner.

Höstens andra fårauktion hölls i Riddersbergs ridhus i Jönköping och drog mycket folk. Alla baggar blev sålda, till bra priser.
Höstens andra fårauktion hölls i Riddersbergs ridhus i Jönköping och drog mycket folk. Alla baggar blev sålda, till bra priser. FOTO: EINAR DE WIT

Den andra av höstens baggauktioner hölls i Jönköping i helgen och den kom att präglas av en hög prisbild och en stor variation bland de baggar som fanns att köpa. Alla 55 baggar blev sålda vid första klubbslaget, och ingen av dem gick för minimipris.

7 av baggarna gick för mellan 30 000 och 40 000 kronor.

- Många fick jättebra betalt för sina baggar. Jag har inte statistiken framför mig men jag vill påstå att det var genomgående bra priser och inga baggar blev osålda, säger Einar de Wit, redaktör för tidningen Fårskötsel.

Två auktioner återstår

Den första av hösten auktioner hölls i Linköping och även där blev alla baggar sålda, och till bra pris. Medelpriset på alla sålda baggar blev 10 851 kr och är det högsta någonsin.

Tre av baggarna såldes för över 30 000 kronor.

Nu återstår två auktioner dels på Suderby gård i Sjonhem på Gotland den 24 september dels på Lena Prästgård intill Vattholma utanför Uppsala den 1 oktober.

- Jag tror inte att det kommer att bli sämre priser på de två auktionerna, säger Einar de Wit.