Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Häst 6 juni

  Uppdaterad travbanesladd ska vobbla mindre

  Travbanesladden Planex Pro har fått en första större översyn sedan Bala Agri bestämde sig för att ta över Vretens verksamhet 2018.

   Efter en översyn kommer nu en förändring hos Planex-sladdarna.
  Efter en översyn kommer nu en förändring hos Planex-sladdarna. FOTO: Bala Agri

  Som ATL tidigare har berättat tog Bala Agri över stora delar av Vretens verksamhet i samband med att företaget hamnade på obestånd 2018. Efter en översyn av sortimentet har det sedan en tid tillbaka stått klart att produktionen av Vretens travbanesladdar, Planex Medium och Planex Pro, kommer att fortsätta i den nya ägarens regi.

  Travbanesladdarna används i dag professionellt på en rad travbanor i Sverige, men har sedan starten också exporterats till en rad länder i världen.

  Ska vobbla mindre

  Efter övertagandet har Bala Agri också haft som mål att vidareutveckla produkterna för att sätta sin egen prägel på dem, förklarar företagets VD Kristian Jonsson, och nu kommer den första större uppdateringen.

  Som en del i översynen har Planex Pro har bland annat fått kraftigare leder i framboggien, samt utrustats med inställningsskruvar för att få till en lättare omställning.

  Dessutom har sladden utrustats med en ny typ av låsning i centrumaxeln, samtidigt som hjulen har flyttats fram för att motverka så kallad vobbling.

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen