Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Häst 3 maj

  Tvist bakom häststöld – båda hävdar sig vara ägare

  Tidigare i veckan polisanmäldes en misstänkt häststöld på en valack och ett dräktigt sto. Nu säger sig personen som hämtade hästarna vara deras riktiga ägare.

   Polisen har fått in två anmälningar gällande stöld och personen som hämtade hästarna också gjort en polisanmälan gällande grov skadegörelse och olovligt förfogande.
  Polisen har fått in två anmälningar gällande stöld och personen som hämtade hästarna också gjort en polisanmälan gällande grov skadegörelse och olovligt förfogande. FOTO: Mostphotos

  För knappt en vecka sedan efterlyste en hästägare norr om Uppsala sina två hästar som stulna via Facebook. Händelsen polisanmäldes, men nu hävdar personen som hämtade hästarna att det är denne som äger hästarna, skriver tidningen Hippson.

  Polisen har fått in två anmälningar gällande stöld, en för varje häst. Men nu har personen som hämtade hästarna också gjort en polisanmälan gällande grov skadegörelse och olovligt förfogande.

  Bakomliggande tvist

  Polisen uppger för Hippson att hästarna är anträffade. Men i nuläget är det inte aktuellt för polisen att omhänderta hästarna.

  – Det finns en bakomliggande historia de här personerna emellan. Vi får se om förundersökningen kommer fram till att det är något brott som är begånget eller om det handlar om ett avtalsbrott, säger polisens presstalesperson Lisa Sannervik till tidningen.

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen