Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Häst 10 april 2019

  Två bränder på kort avstånd inom en timme

  Ett stall har brunnit ner till grunden strax söder om Kristianstad. Räddningstjänsten fick larmet omkring halv tre på natten mot onsdagen och möttes av en fullt utvecklad brand vid ankomst, med spridningsrisk till ett angränsande stall. Samtliga hästar ska ha varit utrymda ur båda stallen.

   Ett stall och en ladugård strax söder om Kristianstad brann under natten mot onsdag. Arkivbild.
  Ett stall och en ladugård strax söder om Kristianstad brann under natten mot onsdag. Arkivbild. FOTO: Pontus Lundahl/TT

  När räddningstjänsten hade släckt branden och efter cirka 45 minuter började avveckla sig från platsen, kom nästa larm om en brand, bara några kilometer därifrån.

  Där brann en ladugård, som inte används för djurhållning. Men till skillnad från det första stället gick den största delen av byggnaden att rädda, enligt räddningstjänsten Kristianstad.

  Misstänker anlagd brand

  Byggnaderna kommer nu att spärras av för brand- och brottsplatsundersökningar för att se vad som kan ha orsakat bränderna, om något brott har begåtts och om det finns något samband mellan bränderna.

  – Utan att ha något belägg så kan man anta att någon har satt eld på dem, säger Thomas Söderberg, vakthavande befäl vid polisen region Syd.

  Ingen misstänkt

  Polisen har kontrollerat människor som har befunnit sig i närheten av dessa bränder men har ingen misstänkt.

  I slutet av mars rökskadades och chockades tio hästar vid en brand i Vollsjö i Sjöbo kommun, dryga fem mil från Kristianstad. Det var den andra stallbranden som inträffade på kort tid i området.

  Relaterade artiklar

  Till toppen