Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Häst 30 december

  Belönas för verksamhet med travhästar

  Trumvallen Horse Ranch belönas med ett stipendium på 40 000 kronor för att de ger travhästar en ny karriär.

   Trumvallen Horse Ranch som drivs av Johan Persson och Hanna Högberg belönas med ett stipendium för sitt sätt att ge travhästar en ny karriär.
  Trumvallen Horse Ranch som drivs av Johan Persson och Hanna Högberg belönas med ett stipendium för sitt sätt att ge travhästar en ny karriär. FOTO: Mari Nälsén

  Från början var det travhästar som lade grunden för den verksamhet som Trumvallen bedriver i dag.

  – Jag fick låna några nordsvenska travhästar. Ungefär hälften av våra 14 travhästar som vi har nu är travare, säger Johan Persson, till tidningen Härjedalen.

  Johan Persson driver ranchen med bland annat turridning tillsammans med Hanna Högberg i Härjedalen. Nu har de belönats med Aktiebolaget Trav- och Galopps stipendium till Legolas Minne 2019.

  Arbetsvilliga och snabblärda

  Både Johan Persson och Hanna Högberg räknar med att fortsätta använda travhästar i verksamheten. Hästarna fungerar bra, med arbetsvilja och självständighet.

  – De lär sig också väldigt fort, säger Hanna Högberg.

  Stipendiet delas ut i samarbete med Stiftelsen Life after racing som jobbar för att hitta nya karriärer för travhästar som slutat tävla och sprida kunskap om travhästar.

  Relaterade artiklar

  Till toppen