Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Häst 28 juni 2019

  Tvingas betala travprofils rättegångskostnader

  Ridcentret stämde motparten på 1,7 miljoner för uteblivna intäkter, men förlorade i rätten. Nu tvingas centrets företrädare betala motpartens rättegångskostnader på 540 000 kronor.

  FOTO: Shutterstock

  Idéerna om ett samarbete mellan de båda; företrädaren för en ridanläggning och en känd travprofil, började diskuteras 2015. Först handlade det om en ridverksamhet för handikappade barn, sedan ändrades projektet till en träningsanläggning. Tanken var att travprofilen skulle stå för finansieringen med två miljoner årligen under två år.

  Men efter tre månader och utan att något skriftligt avtal hade upprättats avbröt travprofilen samarbetet.

  Stämdes på 1,7 miljoner

  Det fick den andra parten att via sitt bolag stämma travprofilen och dennes bolag för avtalsbrott. Samtidigt krävdes 1,7 miljoner kronor i skadestånd för uteblivna intäkter eftersom planerna gått om intet.

  Bland annat hävdades att det funnits ett muntligt avtal mellan parterna och att ridcentret börjat vidta åtgärder för den nya tänkta verksamheten.

  Travprofilen har dock nekat till att det funnits ett muntligt avtal mellan parterna, och i stället hävdat att det varit tydligt att ett samarbete förutsatte ett skriftligt avtal och att jurister involverades i arbetet.

  Inte mer trovärdig

  Nu har målet varit upp i tingsrätten som ger travprofilen rätt. Visserligen skriver tingsrätten i sin dom att ingen av de tre hörda i målet har varit mer trovärdig än den andra. Men rätten skriver också att den samlade bedömningen är att käranden inte kunnat styrka att det ingåtts ett bindande avtal.

  Därför ogillas käromålet och dömer bolaget som driver ridanläggningen att betala motpartens rättegångskostnader på 540 000 kronor plus ränta.

  Domen kan överklagas inom tre veckor.

  Relaterade artiklar

  Till toppen