Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Häst 3 november 2019

  Miljonsmäll för travhästuppfödare

  Den framgångsrike travhästägaren och uppfödaren riskerar nu att få betala 4,4 miljoner kronor efter att affärerna granskats av Skatteverket.

   Hästen på bilden har inget samband med artikeln. Arkivbild.
  Hästen på bilden har inget samband med artikeln. Arkivbild. FOTO: Mostphotos

  Skatteverket började granska mannens olika företag och försäljningar av travhästar. Vid granskningarna upptäcktes oredovisade fakturor där hästar sålts men moms inte redovisats. Däremot har köparen, som också är bolag inom samma företagssfär, dragit av den ingående momsen.

  Skatteverket menar att det handlar om ett systematiskt agerande som syftat till att undandra sig skatt. Eller i vart fall att det har handlat om att försöka skjuta upp skatten skriver Skatteverkets utredare i ärendet och kräver nu hästägaren på närmare 3,3 miljoner kronor ytterligare i skatt och oredovisad moms samt skattetillägg.

  I ett annat beslut kräver Skatteverket ytterligare på 1,1 miljoner kronor i mer skatt samt skattetillägg för försäljningar av hästar som gjordes 2017.

  Själv har hästägaren kallat Skatteverkets påståenden för trams men också sagt sig vara vilseledd av den tidigare revisionen när det gällde när moms på försäljningar skulle betalas in.

  Relaterade artiklar

  Till toppen