Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Häst 5 mars 2019

  Misstänkt djurplågare gripen

  En kvinna som misstänks för att ha tänt eld på en häst utanför Örebro har gripits. Hon misstänks nu för försök till mordbrand, djurplågeri och skadegörelse.

   En kvinna som misstänks för att ha tänt eld på ett täcke som en häst bar har gripits. Arkivbild.
  Bild 1/3 En kvinna som misstänks för att ha tänt eld på ett täcke som en häst bar har gripits. Arkivbild. FOTO: Johan Nilsson/TT & Mostphotos
   En kvinna som misstänks för att ha tänt eld på ett täcke som en häst bar har gripits. Arkivbild.
  Bild 2/3 En kvinna som misstänks för att ha tänt eld på ett täcke som en häst bar har gripits. Arkivbild. FOTO: Johan Nilsson/TT
  Bild 3/3 FOTO: Mostphotos

  Hästen, som stod i ett stall på Kvinnerstagymnasiet, hade ett täcke på sig och som kvinnan ska ha tänt på. Händelsen inträffade den 18 februari och upptäcktes morgonen efter när en elev kom för att morgonfodra och släppa ut hästarna. Kvar på stallgången låg bland annat tändstickor. Nu har en kvinna som misstänks för att ha tänt eld på en häst utanför Örebro har gripits, uppger polisen på sin hemsida.

  Elden hade slocknat av sig själv. Men värmen hade fått materialet i täcket att smälta och orsakat brännskador. En del av materialet hade smält ner i hästens päls men hästen klarade sig utan svårare skador.

  Greps på måndagen

  – Det här hade kunnat sluta på ett helt annat sätt. Nu är ändå det viktigaste att hästen ändå verkar må bra, sade Claudia Kraft, rektor för naturbruksprogrammet på Kvinnerstagymnasiet, till ATL efter händelsen.

  Kvinnan har varit anhållen i sin frånvaro och greps av polis i måndagsmorse.

  – Det som ledde fram till gripandet var utredningen i sin helhet givetvis, men framför allt förhör som leder till att misstankar riktas mot den här kvinnan så pass att åklagaren beslutar att anhålla henne i sin frånvaro. Hon greps sedan på morgonen i går, säger Tommy Lindh, pressinformatör vid Örebropolisen till Nerikes Allehanda på tisdagen.

  Kvinnerstaskolan har tidigare varit utsatta för att obehöriga gått in på området och rört sig i stallarna vid tidigare tillfällen. Att någon gett sig på hästarna har dock inte hänt tidigare enligt Claudia Kraft.

  Relaterade artiklar

  Kommentarer

  Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

  Till toppen