Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Häst 7 januari 2018

  Svårt undernärd häst fick avlivas

  Hästen var så avmagrad att veterinär inte såg några möjligheter för djuret att överleva.

   ARKIVBILD. Hästen på bilden är ett exempel på extrem avmagring, men är inte den häst som avlivades.
  ARKIVBILD. Hästen på bilden är ett exempel på extrem avmagring, men är inte den häst som avlivades. FOTO: Mostphotos

  Det var en fodervärd som fått hästen levererad till sig som slog larm om hästens tillstånd.

  – Man bedömer det som att den vägde ungefär hälften av vad en häst i den här storleken ska väga, kommenterar Nils Rydberg, vid polisen på Höglandet till Tranås tidning.

  Veterinär som tillkallades gjorde en bedömning av hästens tillstånd. Hästen var dock så utsvulten att man inte trodde att den skulle klara livet, veterinären beslutade därför om att hästen skulle avlivas för att motverka fortsatt lidande.

  Polisen har upprättat en utredning om brott mot djurskyddslagen. I dagsläget riktas misstankarna för brottet mot den som tidigare hade ansvar för hästen. Den nya fodervärden hade bara hunnit ha hästen hos sig några dagar.

  Polisen jobbar efter teorin att hästen är ett offer för bristande omsorg, men en obduktion av hästen genomförs för att fastställa anledningen till hästens dåliga hälsostatus.

  LÄS ÄVEN: Fler dödsfall gör 2017 till dystert år för lant- och skogsbruketPREMIUM: Bättre tider för spannmålsodlare efter 2020LÄS OCKSÅ: Tjuvar tog två traktorerPREMIUM: Rymdstyrningen som förändrat lantbruket LÄS OCKSÅ: Bror till omkommen bonde: ”balarna är rena mordvapnen”

  Relaterade artiklar

  Till toppen