Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Häst 18 december 2019

  Stuteri Staro får nya ägare och ny inriktning

  Stuteri Staro lever vidare men nu blir huvudinriktningen avel och uppfödning av dressyr- och hopphästar.

   Vy från stuteri Staro som nu köpts av uppfödarparet Pernilla Svensson och Joakim Lindkvist.
  Vy från stuteri Staro som nu köpts av uppfödarparet Pernilla Svensson och Joakim Lindkvist. FOTO: Ingemar Claesson/LRF Konsult

  Stuteriet lades ut till försäljning tidigare i höst och nu står det klart att de nya köparna satsar på en ny inriktning. Köparna är uppfödarparet Pernilla Svensson och Joakim Lindkvist som hittills bedrivit sin verksamhet i skånska Broby.

  När de nu övertar gården i Ramkvilla får de hjälp under en övergångsperiod av Staffan Nilsson, som grundat och byggt upp Staro International. För paret blir det nu även uppfödning av travhästar och hingststationen öppnar igen.

  – Några av de bästa uppfödarna i min värld håller på med uppfödning av travhästar, som Alwin Schockemöhle i Tyskland och Joris de Brabander i Belgien, säger Pernilla Svensson till tidningen Sulkysport.

  Parets hittills mest framgångsrika uppfödningar är godkände dressyrhingsten Dagon Welt, som efter att ha köpts av Jan Brink senare såldes utomlands.

  Relaterade artiklar

  Till toppen