Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Häst 1 juli 2017

  Sto med föl hamnade i pool

  Tidigt på lördagsmorgonen kallades räddningstjänsten till Källviken utanför Falun. En fastighetsägare uppgav att det stod en häst i poolen.

   Arkivbild. En unghäst som badar. Stoet i poolen hade troligen hamnat där av misstag och inte för att hon valde att gå i.
  Arkivbild. En unghäst som badar. Stoet i poolen hade troligen hamnat där av misstag och inte för att hon valde att gå i. FOTO: Mostphotos

  Stoet hade föl vid sidan som hon tog med när hon på okänt sätt lyckats rymma ur hagen och hamnade i poolen. Fölet stod som tur var kvar vid poolkanten, medan stoet försökte ta sig upp, rapporterar SVT Dalarna.

  Räddningstjänsten planerade en räddningsinsats med lastmaskin, för att lyfta stoet ur poolen, då hon inte kunde ta sig ur själv. Men utrymmet var trångt och genom att dra en sele runt hästen lyckades man lösa insatsen med mankraft.

  – Vi lyckades få en sele runt hästen och kunde dra upp den själva, men det var tungt, den vägde runt 550 kilo så vi är genomsvettiga, säger Daniel Holmstrand, räddningsledare till SVT.

  Ingen av hästarna skadades, men veterinär kallades till platsen för kontroll. Hästarna kunde sedan gå med sin ägare tillbaka hem.

  – Jag har aldrig varit med om något liknande, säger Daniel Holmstrand till SVT.

  LÄS MER: ”Ingen vill ha ett så tungt djur på huven”LÄS OCKSÅ: Hon trodde fölet dödats av lodjurPREMIUM: Nya EU-regler slår mot stallägare

  Relaterade artiklar

  Till toppen