Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Häst 7 december 2019

  Stjärnkusken slipper miljonkrav

  Tidigare andelsägare stämde Stall Goop på över en miljon kronor. Men nu är tvisten över.

   Björn Goop har omkring 130 häster i träning på sin gård utanför Kil.
  Björn Goop har omkring 130 häster i träning på sin gård utanför Kil.

  Sommaren 2017 skar det sig mellan Stall Goop och ett flertal av stallets andelsägare. Stallet stämdes på 1,3 miljoner kronor för påstått felaktiga fakturor, avtal som inte hållits och skador på hästar på grund av felaktig träning, skriver NWT.

  Nu har bolagen bakom de ekonomiska kraven dragit tillbaka dessa.

  – Det känns bra att det är över. Att de insett att det var felaktiga påståenden och att stämningarna inte var korrekta, säger Björn Goop till Travronden.

  Nu kan Färjestadstränaren andas ut efter en jobbig period.

  – Det har inte varit kul. Det har framkommit en massa påståenden, folk tror saker och det skapas rykten. Jag håller på med trav och hästar för att jag tycker att det är roligt. Jag vill ha kul under vägen med hästägarna. Att hålla på med sådant här tjafs är inte min grej, säger Björn Goop till Travronden.

  Stjärnkusken Björn Goop blev i oktober den första svenska kusk som kom upp till 7 000 segrar. Han har också nyligen noterat sin 2 000:de seger som tränare. Han tog över sin pappa Olle Goops verksamhet 2011.

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen