Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Häst 12 april 2018

  Nej till skyddsjakt på hungriga älgar

  Vissa dagar går det åt 150 kilo mer foder än planerat hos Sollefteå Ridskola. Rådjur och älgar är anledningen.

   Med mycket snö i norra Sverige i vinter har älgar och rådjur haft svårt att hitta tillräkligt med mat. Arkivbild.
  Med mycket snö i norra Sverige i vinter har älgar och rådjur haft svårt att hitta tillräkligt med mat. Arkivbild. FOTO: Mostphotos

  Under vintern har djuren upptäckt att matbordet är dukat vid ridskolan. Ridskolan har lösdrift för sina hästar och nattetid dyker även de vilda djuren upp för att äta. Eftersom det är mycket snö har djuren haft svårt att hitta mat och många av dem svälter.

  För ridskolan innebär de extra matgästerna också extrakostnader skriver Allehanda. Vissa dagar går det åt 150 kilo mer foder än beräknat för ridskolan. Det gör också att ridskolans foder gått åt i högre takt än beräknat samtidigt som det också är brist på foder och svårt att få tag på nytt.

  Djuren innebär också en olycksrisk eftersom de river ner staket vilket innebär att hästar kan komma lösa, skada sig själv eller orsaka olyckor.

  Ridskolan har därför ansökt om skyddsjakt. Men länsstyrelsen har sagt nej och menar att ridskolan ska göra fler åtgärder för att bland annat försöka skrämma bort älgar och rådjur.

  LÄS OCKSÅ: Matar älgar för att minska olyckorLÄS OCKSÅ: Hästaveln nobbar Postnord

  Relaterade artiklar

  Kommentarer

  Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

  Till toppen