Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Häst 5 april 2018

  Nytt jobb: Semintransportör

  Nu skapar semintransporterna med sperma också nya jobb i hästnäringen.

   När Postnord inte ville ge service ordnade föreningen Svenska Hingsthållare en egen lösning. Nu söker transportören nya chaufför som ska se till att seminlådorna kommer dit det ska och i rätt tid.
  När Postnord inte ville ge service ordnade föreningen Svenska Hingsthållare en egen lösning. Nu söker transportören nya chaufför som ska se till att seminlådorna kommer dit det ska och i rätt tid. FOTO: Lena Karlsson

  ATL har tidigare berättat om Postnords försämrade service som i princip omöjliggjort transport av färsk hästsperma till seminstationer runt om i Sverige.

  Hingsthållarföreningen, som organiserar svenska hingsthållare inom travhästavel, hittade dock en ny lösning genom ett avtal med en privat aktör; Mats Hästtransport AB. Det mesta ska gå med bil men till Norrland och Gotland blir det flyg.

  För att klara uppdraget söker nu transportföretaget nya chaufförer till Helsingborg, Halmstad, Karlstad och Stockholm. Kravspecifikationen för en chaufför är bland annat svenskt B-körkort och minst 20 år samt behärska svenska i tal och skrift.

  Jobbet handlar om att köra fasta rutter tre dagar i veckan under tiden 15 april till den 11 augusti och hämta och lämna doser med hästsperma.

  LÄS OCKSÅ: Nytt avtal räddar hästspermanLÄS OCKSÅ: Tvingas betala miljoner för förstörd hästspermaATL TV: De lär sig seminera på skoltid

  Relaterade artiklar

  Till toppen