Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Häst 21 June

  Hårdare regler stoppar raketfest

  Nya regler för fyrverkerier kan bli en lättnad för många hästägare och andra djurägare.

   Politikerna i Södertälje sätter stopp för fyrverkerier vid andra tillfällen än nyårsaftonen. Och då blir det bara tillåtet att skjuta raketer under två timmar för att minska stressen för till hästar och hundar.
  Politikerna i Södertälje sätter stopp för fyrverkerier vid andra tillfällen än nyårsaftonen. Och då blir det bara tillåtet att skjuta raketer under två timmar för att minska stressen för till hästar och hundar. FOTO: Mostphotos

  Det är Södertälje kommun som nu valt att begränsa användningen av fyrverkerier. Politikerna i kommunfullmäktige har beslutat att det bara får skjutas upp fyrverkerier under två timmar – per år.

  Nu blir det bara tillåtet att använda fyrverkerier på nyårsaftonen mellan kl 23.00-01.00. Det är en skärpning jämfört med tidigare regler som då tillåtit att skjuta fyrverkerier från tidig eftermiddag till klockan tre på natten.

  Det blir också stopp för raketfester på både påskafton och valborgsmässoafton.

  Med beslutet hoppas politikerna minska oron och otryggheten.

  – Användandet av fyrverkerier är för många människor och djur en hemsk upplevelse, säger kommunalrådet Ewa Lofvar Gerdsdotter, (MP), i ett pressmeddelande.

  Politikerna hoppas också att fler kommuner i landet ska följa Södertäljes exempel.

  LÄS OCKSÅ: Drabbad djurägare: ”Sätt stopp för fyrverkerier”

  Till toppen