Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Häst 15 februari

  Skatteverket gör razzia hos hästhandlare

  En hästhandlare i Skåne misstänks ha sålt hästar för flera miljoner och sedan smitit från skatten. Nu ska Skatteverket göra hembesök hos företagaren för att säkra bevis.

  Det handlar om misstankar om ett omfattande undandragande av skatt där företaget som ägnar sig åt försäljning av hästar inte lämnat in någon inkomst- eller momsdeklaration för 2017.

  Myndigheten har förelagt bolaget att komma in med sin bokföring men detta har inte efterföljts, enligt Skånska Dagbladet. Skatteverket har också haft flera besök inbokade hos företaget under hösten, som vid varje tillfälle har avbokats i sista stund av hästhandlaren.

  Har sålt hästar för flera miljoner

  Samtidigt uppskattar Skatteverket att bolaget sålt hästar för flera miljoner kronor under de senaste åren, baserat på att företagaren haft en omfattande verksamhet med försäljningsannonser på sociala medier. Skatteverket har dessutom tagit del av verksamhetens kontoutdrag.

  Förvaltningsrätten ger nu Skatteverket rätt att gå in i bolagets lokaler och hemma hos de ansvariga för att säkra bevis som behövs för en revision. Rätten motiverar beslutet med att det finns en påtaglig risk att handlingarna annars undanhålls, förvanskas eller förstörs, skriver Skånska Dagbladet.

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen