Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Häst 6 september 2019

  Etablerad ridskola till salu

  Sugen på att starta hästföretag och starta ridskola? Nu kan du ta över en etablerad verksamhet. Prislapp: Sex miljoner.

   Siggesta ligger på Värmdö utanför Stockholm.
  Siggesta ligger på Värmdö utanför Stockholm. FOTO: Privat

  Stall Siggesta med inackorderingar och ridskola på Värmdö startades för 35 år sedan av Anne och Stefan Sjöholm. Senare gick dottern Elin Lundgren in i verksamheten, men nu är det dags att lämna över till någon annan.

  – Mamma har blivit 68 nu och pensionär och jag kan inte driva det vidare själv, utan känner att nya starka krafter ska få komma till, säger Elin Lundgren.

  – Jag är uppvuxen med ridskolan och gjort det här hela mitt liv, nu är jag 36 och det är kanske dags att göra något nytt, fortsätter hon.

   Ridskolan har drivits av Elin Lundgren (längst till höger) och hennes mamma Anne Sjöholm.
  Ridskolan har drivits av Elin Lundgren (längst till höger) och hennes mamma Anne Sjöholm. FOTO: Privat

  En eventuell köpare kan ta över ett komplett hästföretag på stora arrenderade arealer vid Siggesta gård som i dag ägs av finansmannen Olof Stenhammar. I paketet ingår ridskola med 350 uppsittningar per vecka, 21 ridskolehästar, 18 inackorderingar och alla inventarier, vilket också inkluderar maskiner och redskap.

  Hästarna säljs inte var för sig utan hela verksamheten inklusive ett arrendeavtal på fyra år med två års ömsesidig uppsägning ingår.

  – Det är flera som velat köpa hästar, det finns en efterfrågan på bra välutbildade ridskolehästar men de är en viktig och stor del av verksamheten på en ridskola så de ska vara kvar, säger Elin Lundgren.

  Verksamheten drivs i aktiebolagsform och omsätter runt 4 miljoner kronor och genererar vinst.

  – Vi har inte så bråttom att sälja, det är mycket viktigare att det blir rätt person som tar över och som är intresserad att behålla den goda stämning och atmosfär vi har men också vill utveckla verksamheten. Det finns stora möjligheter med till exempel aktiviteter och konferenser i samverkan med hotellet som finns på Siggesta, säger Elin Lundgren.

   Alla ridskolehästarna ska vara kvar på gården.
  Alla ridskolehästarna ska vara kvar på gården. FOTO: Privat

  Från början när ridskolan lades ut till försäljning före sommaren var prislappen 10 miljoner kronor, nu handlar det om 6 miljoner.

  – Jag trodde nog intresset skulle vara större för att ta över en etablerad verksamhet, säger Elin Lundgren.

  Relaterade artiklar

  Till toppen