Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Häst 2 februari 2019

  Sadlar för 200 000 kronor stals

  Ett 20-tal sadlar stals natten till fredagen ur ett stall utanför Helsingborg.

   Nils Adlercreutz driver inackorderingsstallet som utsattes för inbrott och sadelstöld.
  Nils Adlercreutz driver inackorderingsstallet som utsattes för inbrott och sadelstöld. FOTO: Torbjörn Esping

  Inbrottet skedde i stallet vid Gamla Kungshults gård där Kungshults ryttarförening och med 30 inackorderade hästar. Inbrottet upptäcktes när hästarna skulle fodras på fredagsmorgonen. Sadelkammaren hade länsats på de bästa sadlarna.

  – Det är fruktansvärt, nu ska vi sätta in larm och kameror, säger Nils Adlercreutz, som äger gården.

  Tjuvarna hade plockat med sig ett 20-tal olika sadlar, både hopp- och dressyrsadlar.

  – De hade lite begrepp om vad de ville ha för de har bara sorterat ut de bästa. Det verkar ju vara ligor som far runt och ligger bakom såna här stölder, säger Nils Adlercreutz.

  Sadlarna tillhörde alla hästägare som har sina hästar inackorderade på gården. Värdet på de stulna sadlarna beräknas till omkring 200 000 kronor.

  Stölden är en av flera stora sadelstölder som gjorts de senaste åren. Förra året drabbades bland annat Strömsholm där utrustning som sadlar och träns för över en miljon kronor försvann. Vid en stöld vid Pålsjö gård i Helsingborg stals utrustning för 300 000 kronor.

  Polisen har sedan tidigare misstänkt att det är internationella ligor som ofta ligger bakom stölderna. Bland annat togs ett gäng på bar gärning i Borlänge i höstas med bilen full av sadlar stulna från en ridklubb i Leksand.

  Relaterade artiklar

  Kommentarer

  Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

  Till toppen