Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Häst 31 oktober 2018

  Riksintaget i fara på Wången

  Travskolan Wången riskerar att tappa sitt riksintag till gymnasieutbildningen i travsport.

   Nu hoppas Wången på ett positivt svar från Skolverket. Annars försvinner riksintaget på den yrkesföreberedande gymnasieutbildningen i travsport.
  Nu hoppas Wången på ett positivt svar från Skolverket. Annars försvinner riksintaget på den yrkesföreberedande gymnasieutbildningen i travsport. FOTO: Rolf Segerstedt

  Det är första gången på åtta år som riksintaget på Wången är i fara.

  – Vi har fått nej men begärt omprövning hos Skolverket. Svaret kommer om högst två månader, säger Johan Sundberg, VD för Wången, till Travronden.

  ”Enormt behov”

  I begäran om omprovning pekar skolan bland annat på resultatet av en undersökning gjord bland hästskötare och professionella travtränare.

  – Där framkom bland annat att det finns ett enormt behov av nya hästskötare inom travsporten och vi på Wången står för ungefär hälften av de nya varje år, säger Johan Sundberg.

  Flera fördelar med riksintag

  Riksintag innebär bland annat att elevernas hemkommuner är skyldiga att betala för elevernas utbildning om de valt att gå på Wången samt betala ett särskilt inackorderingsbidrag. Skolan får dessutom en högre statlig ersättning när det är riksintag.

  Blir det ett nytt nej försvinner riksintaget för den årskull som börjar på skolan hösten 2019.

  Relaterade artiklar

  Till toppen