Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Häst 1 maj 2017

  Ridande flicka skadad efter stenkastning

  Ett mopedgäng kastade i fredags kväll stenar på en flicka som var ute och red. Hon vårdas fortfarande på sjukhus.

   Arkivbild.
  Arkivbild. FOTO: MOSTPHOTOS

  Fyra personer på moped attackerade en ung ryttare i Mark i fredags kväll. Mopedgänget kastade sten, vilket gjorde att hästen fick panik och försökte ta sig därifrån.

  Hästen tappade balansen och snubblade till i tumultet, så att ryttaren ramlade av och skadade sig så illa att hon fortfarande vårdas på sjukhus.

  Enligt hästägaren, Emelie De Boussard har hästen klarat sig utan skador, men hon hoppas komma i kontakt med förövarna. Hon vill få dem att förstå hur illa det kunde ha gått.

  – Det kanske verkade kul just då, men de förstod kanske inte vad som kunde hända. Både häst och ryttare hade kunnat bli riktigt illa skadade, säger hon till Tidningen Ridsport.

  Flickans föräldrar har polisanmält händelsen.

  Det är inte på något sätt första gången ryttare blir utsatta. ATL har tidigare skrivit om hur ett barn till häst blev attackerat med stenar och hur en mamma blev misshandlad av en bilist inför sin lilla dotter när hon var ute och körde sin häst.

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen