Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Häst 8 november 2018

  Sadelstölderna fortsätter - polisen varnar för liga

  Två gårdar fick besök av tjuvar under onsdagskvällen och sadlar för tusentals kronor har stulits. Polisen varnar nu för att det kan röra sig om en liga i området.

   Sadelstölderna är ett problem som gäckar polisen.
  Sadelstölderna är ett problem som gäckar polisen. FOTO: Mostphotos

  Under hösten har flera stall och gårdar haft problem med sadelstölder där tjuvarna speciellt riktat in sig på de dyraste sadlarna. Ridskolan Strömsholm som ATL skrev om tidigare fick sadlar stulna till ett värde uppemot en miljon kronor.

  Sent på onsdagskvällen var det dags igen. Då larmade en gård i närheten av Lönneberga att fem av deras sadlar och stigbyglar till ett värde av 70 000 kronor hade stulits från deras stall. Timmar senare larmades polisen om en ny sadelstöld från en annan gård i samma område, skriver tidningen Dagens Vimmerby.

  – Jag skulle vilja varna för att det kan handla om en liga som åker runt och stjäl sådana här saker, säger Anders Hultman på Polisen i Oskarshamn till tidningen.

  I nuläget har polisen ingen misstänkt för stölderna.

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen