Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Häst 8 februari 2018

  Pelletstransport gick fel - kvinna avled

  En 50-årig kvinna avled till till följd av en olycka i samband med en pelletstransport.

  FOTO: MOSTPHOTOS

  Att jobba inom de gröna näringarna kan vara ett riskfyllt arbete, särskilt om man är verksam inom jord, skog och fiske. ATL har tidigare rapporterat om dödsolyckorna inom lant- och skogsbruk i Sverige. Något som fick stor uppmärksamhet är de balolyckor som inträffade inom loppet av några månader och som ATL skrev om.

  Avled på platsen

  Under förra helgen omkom en kvinna i 50-årsåldern i samband med en pelletstransport, det rapporterar StockholmDirekt. Kvinnan hade lastat en hästtransport med pellets och när hon senare skulle lasta av och öppnade baklämmen på släpet slogs den upp och träffade kvinnan med stor kraft. Anledningen var att lasten hade flyttat på sig under transporten.

  Kvinnan avled i samband med olyckan.

  Dåliga säkerhetsrutiner ökar olycksrisken

  Och arbetsplatsolyckor med dödlig utgång är inte ovanligt. Enligt Arbetsmiljöverkets preliminära statistik för 2017 omkom 42 personer i arbetsplatsolyckor. Av dessa var preliminärt åtta verksamma inom branschen jordbruk, skogsbruk och fiske.

  Faktorer som stress, slarv och dåliga säkerhetsrutiner ökar olycksrisken.

  LÄS OCKSÅ: Så många dog i samband med arbetsplatsolyckor inom jord och skogLÄS OCKSÅ: Lantbrukare omkomLÄS OCKSÅ: Bror till omkomne bonden: ”Balarna är rena mordvapnen”

  Relaterade artiklar

  Till toppen