Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Häst 15 november 2018

  Maffig hästgård till salu för 55 miljoner

  Nu går det att lägga vantarna på en ny ridanläggning i toppklass i Bålsta norr om Stockholm. Men smakar det så kostar det.

  FOTO: Svensk fastighetsförmedling

  Hästgården ligger tio minuter från E18 och har nytt stall, stort nytt isolerat ridhus och två ridbanor. Till centrala Stockholm kommer man på 40 minuter och det storstadsnära läget påverkar prislappen. Säljarna vill ha 55 miljoner kronor.

  – Alla byggnader är nybyggda förutom bostadshuset. Tidigare var det bara skog och mark där. Alla hagar, stängsel och ridbanor är även de nya. Det är mycket hög kvalitet på byggnationer och teknik, säger mäklaren Dennis Johansson på Svensk Fastighetsförmedling.

  FOTO: Svensk fastighetsförmedling

  Hästgården har bland annat ett stort isolerat ridhus med öppningsbart tak, som stänger av sig själv om det börjar blåsa för mycket. I ridhuset, som har fibersand som underlag, finns även en lounge med bar och kontor. Det finns också två utebanor och den största mäter 55 gånger 100 meter.

  Rehabanläggning för häst

  Hur är det då med beten och hagmarker? Enligt mäklarannonsen rör det sig om sex hektar åkermark, fem hektar beten och skogsimpediment på sex hektar. Anläggningen är inhägnad och det har röjts för ännu fler rasthagar, enligt mäklaren.

  FOTO: Svensk fastighetsförmedling

  Det största stallet är byggt 2016 men är oanvänt och rymmer 14 boxar, varav åtta är större fölboxar. Stallet är det luftigt med en takhöjd på över fyra meter. Det finns också vattenspilta med solarium att förfoga över.

  Lilla stallet har sex boxar och därutöver finns fyra uteboxar. Hästgården har också en påkostad rehabanläggning med skrittband, vibrationsgolv, solarium och vattenband.

  Enplansvilla att bo i

  Bostadshuset är en enplansvilla på 162 kvadratmeter med källare och en spa-avdelning och en stor utomhuspool.

  – Det är ett jättefint hus, men det är inte i bostadshuset som pengarna ligger. Att bygga en ridbana, ridhus och det här stallet är inte billigt. Anläggningen har allt, hävdar Dennis Johansson.

  FOTO: Svensk fastighetsförmedling

  Relaterade artiklar

  Till toppen