Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Häst 29 maj 2018

  Nytt centrum underlättar hästtjänster

  Ett nytt centrum på Wången ska göra det lättare för kommuner att anlita hästdragna tjänster som gräsklippning och skogskörning.

   Nytt centrum underlättar för kommuner som vill upphandla hästdragna entreprenadtjänster. Arkivbild.
  Nytt centrum underlättar för kommuner som vill upphandla hästdragna entreprenadtjänster. Arkivbild. FOTO: Ann Lind n

  Brukshästcentrum startades i slutet av förra året för att underlätta bland annat kommuners upphandling av tjänster med häst.

  Tjänster som betecknas som socialt, ekologiskt och ekonomiskt försvarbara, uppges ligga i tiden:

  ”Eftersom efterfrågan ökar på entreprenadtjänster utförda av brukshästar tog vi initiativet att förenkla och förstärka möjligheterna till upphandling av denna typ av tjänster genom att samla kvalitetssäkrade entreprenörer inom Brukshästcentrum”, säger Stefan Johanson, VD vid Hästnäringens nationella stiftelse, HNS.

  Tjänsterna det kan handla om är till exempel sopkörning, gräsklippning, harvning och krattning i parker och andra anläggningar eller skogskörning i känsliga eller tätortsnära marker.

  Landets kommuner har nyligen fått information om vilket utbud av tjänster som finns.

  Brukshästcentrum är ett samarbete mellan HNS, riksanläggningen Wången och Brukshästorganisationernas samarbetskommitté, Brunte.

  LÄS OCKSÅ: Nu avslöjar vi vinnarbilden i föl-tävlingen!LÄS OCKSÅ: Priserna steg på årets Elitauktion

  Relaterade artiklar

  Till toppen