Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Häst 19 september 2019

  Misstänkt djurskyddsbrott när hästar avlivades

  Två döda hästar som hittades i en hage hade inte utsatts för djurplågeri. Däremot var de avlivade på ett felaktigt sätt, visar obduktionen.

  FOTO: Shutterstock/TT

  De två hästarna låg döda i en hage och tillhörde en hästägare som belagts med djurförbud. Omständigheter i hagen gjorde att det inte gick att utesluta djurplågeri.

  När det inte gick att fastställa hur hästarna dött skickades kropparna till Statens veterinärmedicinska anstalt, SVA. Det preliminära resultatet av obduktionen pekar på att hästar inte hade utsatts för djurplågeri.

  Vid obduktionen konstaterades dock att avlivningen inte var utförd på rätt sätt. I den brottsutredning som polisen gör har därför brottsrubriceringen ändrats från misstanke om djurplågeri till misstanke om djurskyddsbrott.

  – Man har inte följt regelverket och därför har en ny polisutredning startat – nu handlar det om misstänkt brott mot djurskyddslagen, säger polisens presstalesperson Jonas Eronen till SVT.

  Hur avlivningen gått till vill polisen inte gå in på i nuläget.

  Relaterade artiklar

  Till toppen