Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Häst 1 januari

  Mest läst på ATL Häst 2019

  Farliga växter, omhändertagna hästar och för få hästar blir livsmedel var nyheter och ämnen som drog flest läsare till ATL Häst under 2019.

  Här är några av de artiklar som publicerats på ATL Häst och som lästs mest under 2019.

  Listan toppas dock av en artikel från 2018 då artikeln om vilka växter som kan vara giftiga för hästar fortsätter att engagera ATL:s läsare. Enskilt var det den artikeln som lästes mest under förra året.

  Här kan du läsa artikeln om de giftiga växterna.

   Växter som stånds och alsikeklöver är giftiga för häst och artikeln om de giftiga växterna var mest läst 2019.
  Växter som stånds och alsikeklöver är giftiga för häst och artikeln om de giftiga växterna var mest läst 2019. FOTO: Mostphotos

  Grovfoder för miljoner förstördes

  I början av juli gick värden för cirka 5,5 miljoner kronor upp i rök när ett stort lager med grovfoder avsett för häst började brinna efter att en traktor fattat eld i värmländska Kil. Branden upptäcktes av brandflyget.

  Här kan du läsa artikeln om branden i Tolerud.

  Vanvårdade hästar såldes

  I mars omhändertog Länsstyrelsen i Västra Götaland ett antal vanvårdade hästar. De flesta beskrevs som araber men var registrerade som arabkorsningar. Länsstyrelsen lade ut de flesta till försäljning på sin hemsida.

  Här kan du läsa mer om de vanvårdade hästarna.

  För få hästar blir livsmedel

  I november kom en uppdaterad rapport om den svenska hästslakten. Bara en tredjedel av de hästar som årligen avlivas i Sverige slaktas för att konsumeras. Det ansågs som allt för få.

  Här kan du läsa artikeln om hästslakten i Sverige.

   Vanvårdade hästar, foder i brand, giftiga växter och att få slaktade hästar blir mat var artiklar som engagerade ATL:s läsare på Häst mest under 2019.
  Vanvårdade hästar, foder i brand, giftiga växter och att få slaktade hästar blir mat var artiklar som engagerade ATL:s läsare på Häst mest under 2019. FOTO: Lena Karlsson

  Relaterade artiklar

  Till toppen