Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Häst 7 april 2019

  Tips till uppfödare: Mindre känslor och mer business

  Mer business. Mindre känslor. Lisen Bratt Fredricsons budskap till deltagarna på Hästföretagarforum var solklart.

   Lisen Bratt Fredricson, en av talarna på Hästföretagarforum i Göteborg.
  Lisen Bratt Fredricson, en av talarna på Hästföretagarforum i Göteborg. FOTO: Lena Karlsson

  Lisen Bratt Fredricson tryckte speciellt på två punkter under sitt föredrag på forumet i torsdags. Det ena handlade om behovet av analys och budget i företagandet. Men det operativa jobbet med hästarna tar all tid.

  − Det finns väldigt lite tid till att göra budget, eller fundera på hur saker kan göras bättre. Men man borde ta sig den tiden och att tänka efter för att förbättra och effektivisera.

  ”Måste våga satsa”

  Hon efterlyste också mer professionalitet hos uppfödarna, som hon menade i allt för hög grad styrs av känslor och inte alltid säljer till rätt ryttare där hästen kommer till sin fulla rätt.

  – De behåller gärna sina hästar själva. Om fler uppfödare vill gå från hobby till business måste man våga satsa.

  Lisen Bratt Fredricson ansåg också att Sverige är långt efter när det gäller samarbete mellan hästföretagare och att det också gäller uppfödarna. I den gruppen vill hon se mer samarbeten:

  – Om tio uppfödare gick samman och satsade på ett stall skulle man kunna ha ett gemensamt stall med anställda. Och jobba med dem som verkligen är bra på sina områden, inte bara med dem som är ens vänner och kompisar.

  Relaterade artiklar

  Till toppen