Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Häst 8 februari

  Länsstyrelsen måste göra om felaktig indragning av tillstånd

  Nu tvingas länsstyrelsen att göra om och göra rätt. Det sedan Kammarrätten fastslagit att ett beslut om att återkalla tillståndet att bedriva hästverksamhet skickats till fel mottagare.

   När länsstyrelsen drog in tillståndet för ridskole- och lägerverksamheten skickades det till fel mottagare. Nu måste processen troligen tas om. Arkivbild.
  När länsstyrelsen drog in tillståndet för ridskole- och lägerverksamheten skickades det till fel mottagare. Nu måste processen troligen tas om. Arkivbild. FOTO: TT

  Förra året beslöts att tillståndet för en hästföretagare i södra Sverige, som bland annat bedriver ridskole- och lägerverksamhet, skulle dras in. Det efter många år av upprepade förelägganden om brister i hästhållningen.

  Själv har företagaren hela tiden hävdat att alla brister alltid åtgärdats direkt.

  Hästföretagaren överklagade länsstyrelsens beslut till förvaltningsrätten, som dock avslog överklagandet. Det betydde att hästföretagaren var tvungen att upphöra med ridskoleverksamheten så snart beslutet vunnit laga kraft.

  Bakläxa

  Men hästföretagaren menade att beslutet riktats mot fel mottagare och överklagade till nästa insats. Kammarrätten ger nu länsstyrelsen bakläxa. Tillståndet innehas av bolaget bakom verksamheten och inte ägaren, som var den som länsstyrelsen riktade sig till.

  Nu får länsstyrelsen göra om och göra rätt. Chefsveterinären vid aktuell länsstyrelse uppger till Hippson att man endera kommer att överklaga Kammarrättens beslut eller dra in tillståndet på nytt, nu till rätt mottagare.

  Relaterade artiklar

  Kommentarer

  Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

  Till toppen