Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Häst 4 april 2019

  Karolina Lagerlund ny VD för HNS

  Styrelsen för Hästnäringens Nationella Stiftelse (HNS) har idag utsett Karolina Lagerlund till ny VD. Hon tillträder tjänsten omgående.

   Karolina Lagerlund, VD för Hästnäringens nationella stiftelse (HNS).
  Karolina Lagerlund, VD för Hästnäringens nationella stiftelse (HNS). FOTO: HNS

  Efter Stefan Johansons oväntade och hastiga bortgång under nyårshelgen åtsågs Karolina Lagerlund till tillförordnad VD. Nu försvinner bokstäverna tf framför VD.

  ”Det var med tungt hjärta jag inledde denna rekrytering några dagar in på det nya året. Nu, tre månader senare är styrelsen helt enig om att vi hittat rätt person för uppdraget att leda HNS fortsatta resa. Karolina har de egenskaper, insikter och kunskaper som krävs för att utveckla HNS till en ännu starkare och tydligare arena för hästnäringens gemensamma branschfrågor”, säger Mats Denninger, styrelseordförande HNS i ett pressmedelande.

  Karolina Lagerlund har en masterexamen i husdjursvetenskap och hon har varit knuten till HNS sedan januari 2012, där hon bland annat har jobbat med samhälls- och myndighetskontakter, hästnäringens utbildningsfrågor och kommunikation.

  ”Tillsammans med mina kollegor ser jag fram emot att arbeta vidare mot en ännu bättre samverkan i branschen. Vi ska gemensamt medverka till fortsatt utveckling av Riksanläggningarna, hästnäringens utbildningar, vår gemensamma attraktivitet och erbjudande i det svenska samhället”, säger Karolina Lagerlund.

  Det gör DNS

  HNS är en paraplyorganisation inom hästnäringen.

  Ett av HNS viktigaste arbete är att utveckla riksanläggningarna – alltså Flyinge, Ridskolan Strömsholm och Wången. HNS är också med och medfinansierar flera utbildningar, bland annat Hippologutbildningen och ett antal yrkeshögskoleutbildningar som hovslagare och beridare. HNS verksamhet finansieras av medel från ATG.

  Källa: HNS

  Relaterade artiklar

  Till toppen