Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Häst 11 februari 2019

  Skänker 145 000 kronor till Skånsta ryttare

  De hoppades samla in 10 000 kronor till ridklubben som drabbats av den värsta formen av abortvirus EHV-1 men målet överträffades med råge. När insamlingen nu summerats stannade den på hela 145 000 kronor.

   När insamlingen som Pauline Beweholt tagit initiativ till summerades stannade summan på 145 000 kronor som nu går till den drabbade ridklubben.
  När insamlingen som Pauline Beweholt tagit initiativ till summerades stannade summan på 145 000 kronor som nu går till den drabbade ridklubben. FOTO: Privat/Skånsta Ryttare

  Efter att Skånsta Ryttare drabbats av utbrottet av det fruktade EHV-1-viruset i neurologisk form har klubben fått stöd på flera olika sätt. Ett av dem kommer från Pauline Beweholt som via Facebook och Swish drog i gång en insamling till förmån för klubben.

  Nu är insamlingen avslutad och resultatet kan summeras. Efter att Facebook dragit bort sin ersättning så landade insamlingen på 145 000 kronor. Totalt har 659 personer ställt upp för den drabbade klubben och bidrag med stora och små bidrag.

  – Jag hade initialt hoppats att få ihop 10 000 kronor med några stallkompisar och Skånstamedlemmar jag känner. Det här resultatet hade jag aldrig vågat tro, helt fantastiskt! säger Pauline Beweholt till ATL.

  Stora kostnader

  Alla insamlade medel ska komma Skånsta Ryttare till del och klubben får sedan avgöra hur pengarna bäst kan komma till nytta.

  – Tanken är att pengarna ska gå till sådant som försäkringen inte täcker. Många kostnader tillkommer både i vård, isolering internt mellan sjuka och friska hästar samt senare även sanering av hela anläggningen, säger Pauline Beweholt.

  Relaterade artiklar

  Till toppen