Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Häst 23 juni

  Nej till ny utbildning i Eslöv

  Inte heller i domstol får Sveriges Ridgymnasium gehör för planerna att starta naturbruksprogram med inriktning lantbruk i Eslöv.

   Förvaltningsrätten avslog Sveriges Ridgymnasiums överklagan om lantbruksutbildning i Eslöv.
  Förvaltningsrätten avslog Sveriges Ridgymnasiums överklagan om lantbruksutbildning i Eslöv. FOTO: Mostphotos

  Det är förvaltningsrätten i Stockholm som nu valt att gå på samma linje som Skolverket, som tidigare avslagit bolagets ansökan.

  Sveriges Ridgymnasium AB hade ansökt om att få starta naturbruksprogram med inriktning lantbruk med 28 utbildningsplatser vid en ny enhet i Eslöv. Företaget har sedan tidigare bland annat tillstånd från 2015 att driva gymnasieskola med naturbruksprogrammet inriktning lantbruk vid anläggningen på Flyinge Kungsgård inom Lunds kommun.

  Förvaltningsrätten anser att det skulle kunna skada den nationella lantbruksutbildning som redan i dag finns i Svalövs kommun. Förvaltningsrätten anser också att bolaget inte kunnat visa att det har en tillräcklig ekonomisk säkerhet för att kunna säkerställa att driva en ny utbildning. Rättad.

  Relaterade artiklar

  Till toppen