Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Häst 3 januari 2019

  Hon tar över efter Stefan Johanson på HNS

  Efter Stefan Johansons oväntade och hastiga bortgång under nyårshelgen har nu Hästnäringens Nationella Stiftelse (HNS) utsett en tillförordnad VD.

  Det är Karolina Lagerlund som har fått uppdraget av stiftelsens styrelse. Hon har arbetat på HNS sedan 2012, bland annat med samhälls- och myndighetskontakter, utbildningsfrågor i hästnäringen och med kommunikation. Hon har en masterexamen i husdjursvetenskap.

   Karolina Lagerlund.
  Karolina Lagerlund. FOTO: HNS

  HNS tidigare VD, Stefan Johanson, avled i sviterna av en rutinoperation på nyårsafton. Dödsfallet kom plötsligt och oväntat.

  – Jag tar på mig det här uppdraget i en oväntad, speciell och mycket sorglig situation, säger Karolina Lagerlund i uttalande.

  – Jag känner ett starkt stöd från hela styrelsen och ska göra mitt yttersta för att tillsammans med mina kolleger driva HNS verksamhet vidare i enlighet med fattade beslut och i Stefan Johansons anda, fortsätter hon.

  Inleder arbetet med att hitta ny VD

  Hennes uppdrag blir att fokusera på HNS löpande verksamhet och projekt. Men externa uppdrag som Stefan Johanson hade ingår inte i hennes uppdrag. Styrelsen har också fattat beslut om att inleda arbetet med att rekrytera en ny VD för HNS.

  – Att Karolina nu ställer sig till förfogande i denna för HNS svåra situation är jag och styrelsen mycket tacksamma för. Hon är väl insatt i vår verksamhet och har jobbat nära Stefan Johanson i flera viktiga projekt. Med Karolina skapas nu förutsättningar för att vi kan ta oss igenom denna svåra situation, säger Mats Denninger, styrelseordförande för HNS, i ett pressmeddelande.

  FOTO: Istock

  Det gör HNS

  HNS är en paraplyorganisation inom hästnäringen.

  Ett av HNS viktigaste arbete är att utveckla riksanläggningarna – alltså Flyinge, Ridskolan Strömsholm och Wången. HNS är också med och medfinansierar flera utbildningar, bland annat Hippologutbildningen och ett antal yrkeshögskoleutbildningar som hovslagare och beridare. HNS verksamhet finansieras av medel från ATG.

  Källa: HNS

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen