Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Häst 8 maj 2018

  Hästtandtekniker slipade sönder tänder

  Hästarna fick varken lugnande medicin eller bedövning trots att tänderna raspades så hårt att flera komplikationer uppstod. Nu åtalas hästtandteknikern för djurplågeri.

   Hästen på bilden har inget samband med artikeln. Arkivbild.
  Hästen på bilden har inget samband med artikeln. Arkivbild. FOTO: Mostphotos

  Flera medier rapporterar om händelsen som inträffade i södra Sverige förra året. Enligt åklagaren utsattes hästarna för en överdriven behandling som orsakade hästarna stort lidande. Enligt veterinär som senare undersökte hästarna hade slipningen, som bland annat gjordes med en elektrisk tandrasp, gått för långt. Hästarna drabbades av sår, inflammationer och skadade tänder.

  Nära att dö

  En av hästarna drabbades av kolik som komplikation och var nära att dö. Andra fick tuggytor sönderslipade, flera drabbades av inflammation i pulpan och en häst fick en del av en tand utdragen.

  Hästtandteknikern nekar till brott och har i förhör menat att det handlat om en vedertagen behandling som utfördes på de fem hästarna enligt Svt Nyheter.

  Hästägaren å sin sida kräver skadestånd med 77 000 kronor.

  LÄS OCKSÅ: Hästhandlare hotas av viteLÄS OCKSÅ: Falskt larm om dödligt virus

  Relaterade artiklar

  Till toppen