Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Häst 20 november 2017

  Hästtafsare avslöjades av kamera

  Mannen tog sig in i stallet, ställde sig på hink och började vidröra stoets könsorgan. Nu får han böta för djurplågeri och olaga intrång.

   Arkivbild.
  Arkivbild. FOTO: Mostphotos

  Hästar i det aktuella stallet norr om Stockholm tidigare hade utsattes för bland annat övergrepp. Därför hade ägaren både larmat stoets box och installerat en kamera. När larmet gick kunde hon i sin mobil se vad som hände i boxen.

  Kameran avslöjade att mannen kom in i boxen, ställde sig på en hink bakom stoet och börja röra vid stoets könsorgan med gylfen öppen och sitt könsorgan ute.

  Hästägaren larmade polisen och åkte sedan tillsammans med en vän till stallet där de inväntade polisen. Patrullen sökte igenom stallet och hittade mannen i ett hörn, gömd bakom ett täcke.

  Först erkände han olaga intrång men nekade till djurplågeri i förhören med polisen. Men med en skärmdump från mobilen kunde mannen överbevisas om vad han gjort.

  I bilen hade han hinkar med lite havre i. På frågor i förhören varför han åkte omkring med det i bilen svarade han att han bara ville locka hästar med dem.

  ”Det är för att kunna klappa hästar i en hage.”

  Han nekade dock till att ha gjort sig skyldig till andra övergrepp på hästar.

  Nu har mannen ådömts ett strafföreläggande på sammanlagt 5 000 kronor i böter för olaga intrång och brott mot djurskyddslagen.

  LÄS OCKSÅ: Suggor knivskurna i stallPREMIUM: Planen för stulna hönsen rent djurplågeriLÄS MER: Supersperma försvann med posten

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen